Wat u moet weten

Tijdstip.
Wij doen er alles aan om op het afgesproken tijdstip bij u te zijn. Toch kan de Sint onderweg kampen met tegenwind of gladde daken. U kunt alvast de deur op een kier zetten! Bij oponthoud krijgt u bericht. Wij vragen uw begrip.

Strooien!
Wij zullen niet uw huis onderstrooien, maar werpen altijd wel wat strooigoed in de één of andere hoek, bij binnenkomst! Dat is traditie. (Wilt u dit uitdrukkelijk niet, geef dit dan aan!) Voor het overige delen wij strooigoed uit in de hand.

Namen.
Bij het bezoek van Sinterklaas is het fijn als u de namen van uw kinderen duidelijk gebruikt. Bijvoorbeeld: ‘Kijk eens Robin, daar ligt nog een pepernoot!’ Zo weet Sint heel snel wie, wie is, zoals dat bij een echte Sint hoort.
Bij meer dan 5 kinderen is het handig als:
• uw kinderen en hoedje of een tooi met hun naam en leeftijd dragen
• of een sticker met hun naam en leeftijd op hebben!
Dat kan een leuke knutselopdracht zijn!

Cadeaus aanbieden:
Als u de cadeaus ergens thuis heeft verborgen, benadert u dan één van de Pieten, biedt onopvallend uw hulp aan en samen kunt u de pakjes ophalen! Wij zullen het dan in ons spel integreren.

Angstig.
Mocht uw kind angstig reageren en bij u willen kruipen, laat het dan gerust zijn gang gaan. Wij passen ons spel aan het kind aan, en zullen altijd proberen het kind op zijn gemak te stellen. Natuurlijk is er altijd gelegenheid om een leuke foto met de Sint te maken! Durft het kind echt niet alleen, dan komt u er zelf bij op staan en maakt desnoods Zwarte Piet een foto!

Het vertrek?
Bij ons vertrek kunt u het afgesproken bedrag in een envelop met “weerbericht voor vannacht” aan ons aanbieden. De kinderen mogen ons natuurlijk uitzwaaien, maar neemt u ze wel vlot mee naar binnen, zodat ze Sint niet zijn Stalen Ros zien bestijgen!