Glutenvrije Piet komt met de Sint naar Borne

Posted by on nov 8, 2018 in Nieuws, Slider | 0 comments

Glutenvrije Piet komt met de Sint naar Borne

Het Sinterklaasfeest is voor alle kinderen, dus ook glutenvrije kinderen! Dat is wat we dolgraag willen in Borne. Daarom brengt Sinterklaas een nieuwe piet mee naar de intocht in Borne: Glutenvrije Piet. Tussen alle pieten loopt een speciaal herkenbare Glutenvrije Piet met glutenvrije pepernoten. Die zijn exclusief uit Spanje meegekomen voor kinderen met een glutenvrij dieet.

In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de pepernoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet (kruimels op de handschoen). De Nederlandse Coeliakie Vereniging brengt om die reden glutenvrije pepernoten die tijdens veel intochten in Nederland uitgedeeld worden. Natuurlijk ook in Borne.

Op 17 november komt Sinterklaas met de Pieten aan in Borne om 13.30 uur op het Rheineplein. De glutenvrije pepernoten zullen we ook uitdelen bij het Hotel van Sinterklaas op 21 en 28 november.

Heb jij een gluten-intolerantie en wil je de Glutenvrije Piet herkennen? De Glutenvrije Piet is te herkennen aan een Glutenvrije Pietenbakschort met het Glutenvrije Pietenlogo.

Je kunt de pieten ook helpen door goed te laten zien dat jij alleen glutenvrije pepernoten mag. Kleur de kleurplaat met het glutenvrije pietenlogo in en plak hem op je muts.

Wil je de tekening downloaden, of meer informatie? 
Lees meer op de website van de NCV: https://www.glutenvrij.nl/activiteitenkalender/glutenvrije_pieten/ 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *